Nieuws

Laatste schooldag in het nieuws!

Maandag

Vrijdag 6 juli was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Die laatste dag vierden we met de hele school met een overheerlijk champagneontbijt en daarmee zijn we in het Brabants Dagblad gekomen: Vrijdag 6 juli was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Die laatste dag vierden we met de hele school met een overheerlijk champagneontbijt en daarmee zijn we in het Brabants Dagblad gekomen: https://bd.nl/article/~aa352be0 lees verder »

Daltonvisitatie

Maandag

Onlangs is Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool gevisiteerd door de Nederlandse Daltonvereniging. Elke vijf jaar moet een Daltonschool dat laten doen om het certificaat als officiële Daltonschool te mogen houden. lees verder »

Ontdekken en leren op het groene schoolplein

Dinsdag

Groene schoolpleinen zijn gezond, aantrekkelijk, leerzaam, bevorderen biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving, verminderen het pestgedrag en het wordt een plek waar je zelfs na schooltijd nog graag verblijft. lees verder »

Vrijdagmiddag 30 maart vrij

Vrijdag

Vrijdagmiddag 30 maart vrij lees verder »

Open dag en informatieavond

Maandag

Bent u op zoek naar een school of naar kinderenopvang voor uw kind(eren)? Dan bent u, samen met uw kind, op zondag 18 maart van harte welkom om een kijkje te komen nemen op ons Kindcentrum. lees verder »

Doe mee met Jungle Sport!

Maandag

Wist je dat de bomen in de jungle wel 60 meter hoog kunnen worden? Kun jij net als een aap helemaal naar het topje van deze boom klimmen? In de gymzaal van Kindcentrum de Linde oefenen wij samen met klimmen en nog veel meer leuke opdrachten in de ringen en touwen. Zwaaien, draaien en koprollen in de ringen of zwieren en klimmen in de touwen. We doen het allemaal tijdens Jungle sport! lees verder »

Antoniusschool gesloten op 12 december i.v.m. staking

Donderdag

Op dinsdag 12 december aanstaande gaan de leerkrachten van de Antoniusschool weer staken voor minder werkdruk en een eerlijk salaris. Dat betekent dat de school die dag dicht is en de kinderen dus geen les krijgen. Kinderopvang de Bongerd is wel open. lees verder »

Week van de mediawijsheid voor groep 7/8

Maandag

Het is de week van de mediawijsheid. Ook onze groep 7/8 doet mee. Deze generatie jongeren is handig met media, maar dat maakt ze nog niet mediawijs. Tijdens deze week brengen we daar verandering in. Zodat de generatie die nu opgroeit de stap kan gaan zetten van ‘Generatie Media’ naar ‘Generatie Mediawijs’. lees verder »

Antoniusschool wint Oirschotse schoolzwemkampioenschappen

Donderdag

Zwemclub E.O.Z.C. hield zondag 12 november voor de zesde keer de Oirschotse Schoolzwemkampioenschappen. De Anthoniusschool ging er met de hoofdprijs vandoor! lees verder »

Schoolfruit voor de kinderen

Donderdag

Vanaf woensdag 15 november doet Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool twintig weken lang mee met het project EU-Schoolfruit. Vanaf die week krijgen de kinderen iedere woensdag, donderdag en vrijdag fruit en groente op school aangeboden. lees verder »

School tijdelijk alleen bereikbaar via Montfortlaan

Maandag

Door de herinrichting van de wegen bij onze school en kindcentrum zijn wij momenteel alleen bereikbaar via de zijde Montfortlaan. Niet via de rotonde Bestseweg of zijde Straten. Dit geldt ook voor de ouders en kinderen die op de fiets komen. lees verder »

Antoniusschool gesloten op 5 oktober i.v.m. staking

Maandag

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat leerkrachten van basisscholen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het primair onderwijs in Nederland. Door lage salarissen en hoge werkdruk is het beroep van leraar onaantrekkelijk geworden. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »

Herinrichting schoolzone Montfortlaan

Maandag

De huidige verkeerssituatie rondom onze school levert regelmatig onoverzichtelijke, onveilige situaties op en daarom zijn er al langer plannen om deze situatie te verbeteren. De gemeente presenteerde op 6 september j.l. de plannen rondom de herinrichting van de verkeerssituatie rond onze school. Op 18 september a.s. wordt er daadwerkelijk gestart en zal er de nodige overlast ontstaan doordat er wegen (gedeeltelijk) worden afgesloten. De werkzaamheden duren tot januari 2018. lees verder »

Leren in de buitenlucht

Dinsdag

De Antoniusschool heeft dinsdag 11 april meegedaan met de landelijke buitenlesdag van Jantje Beton. We hebben hier op geheel eigen wijze vorm aan gegeven met veel verschillende activiteiten die een beroep doen op diverse talenten van kinderen. lees verder »

Nationale Buitenlesdag

Donderdag

Dinsdag 11 april 2017 is Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Ook op Kindecentrum de Bongerd & Antoniusschool doen we hieraan mee. lees verder »