Nieuws

Groep 8 aan de kook

Maandag

Ook dit jaar koken de kinderen van groep 8 op school. Op vrijdag is vaak een groepje leerlingen culinair in de weer. Dat begint natuurlijk met het maken van een boodschappenlijstje. Daarna doen ze boodschappen en vervolgens gaan ze aan de slag in de keuken. lees verder »

Informatieavond “Mediaopvoeding: hoe doe je dat?”

Donderdag

Op woensdag 31 oktober aanstaande organiseren wij een informatieavond over mediaopvoeding. Hoe kun je je kind helpen om verstandig om te gaan met internet, gamen en sociale media? lees verder »

Groep 4 tegen plastic soep

Maandag

Groep 4 heeft bij nieuwsbegrip geleerd dat er veel plastic wordt gebruikt. Veel van dat plastic komt in de natuur terecht. In onze oceanen drijven meer dan 5.000.000.000.000 (5 biljoen) stukjes plastic. Al die plastic deeltjes samen noemen we plastic soep. Dat is niet goed voor dieren, maar ook niet voor mensen. Dus daar willen de kinderen van groep 4 iets aan doen. lees verder »

Lekkers uit onze eigen moestuin

Maandag

In onze moestuin groeit en bloeit er allerlei lekkers. De kinderen hebben in de eerste schoolweek een behoorlijke oogst binnen kunnen halen: komkommers, courgettes, tomaten, boterbonen, snijbonen en aardappels. lees verder »

Laatste schooldag in het nieuws!

Maandag

Vrijdag 6 juli was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Die laatste dag vierden we met de hele school met een overheerlijk champagneontbijt en daarmee zijn we in het Brabants Dagblad gekomen: Vrijdag 6 juli was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Die laatste dag vierden we met de hele school met een overheerlijk champagneontbijt en daarmee zijn we in het Brabants Dagblad gekomen: https://bd.nl/article/~aa352be0 lees verder »

Daltonvisitatie

Maandag

Onlangs is Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool gevisiteerd door de Nederlandse Daltonvereniging. Elke vijf jaar moet een Daltonschool dat laten doen om het certificaat als officiële Daltonschool te mogen houden. lees verder »

Ontdekken en leren op het groene schoolplein

Dinsdag

Groene schoolpleinen zijn gezond, aantrekkelijk, leerzaam, bevorderen biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving, verminderen het pestgedrag en het wordt een plek waar je zelfs na schooltijd nog graag verblijft. lees verder »

Studiedag SKOBOS

Woensdag

Op vrijdag 22 september aanstaande vindt de jaarlijkse studiedag plaats voor alle personeelsleden van SKOBOS. lees verder »