Aanmelding op Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot

Zit uw kind straks in onze groep?

Als uw kind straks vier jaar wordt, mag hij of zij naar school. Hartstikke spannend natuurlijk, want welke school is het meest geschikt? Wilt u weten of Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot de juiste plek is,dan  kunt contact op nemen met school 0499-550356 of antoniusschool@skobos.nl.  U kunt dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding met een lid van het managementteam. Daarna krijgt u van ons de schoolgids en een inschrijfformulier. Ontvangt u van ons een bevestiging, dan is uw kind daarna bij ons ingeschreven.

Wilt u uw kind aanmelden voor Korein Kinderplein? Dan werken we met contracten. Na ondertekening van het contract kan uw kind starten bij ons op de opvang.

Starten met school

Is uw kind vier jaar geworden en bij onze school aangemeld? Dan is de dag na de vierde verjaardag gelijk de eerste schooldag bij ons op school. Van tevoren kan uw kind eerst nog een paar keer komen kennismaken met de groep. Die momenten spreken we in overleg met u af. In de maanden mei tot en met juli werken we anders: omdat we dan met de afronding van het schooljaar zitten bekijken we of het handiger is na de schoolvakantie te starten.

Hoe lang kleutert uw kind?

De algemene regel is dat kinderen die tussen 1 augustus en 31 december vier jaar worden het volgende jaar naar groep 2 gaan. Kinderen die tussen 1 januari en 31 juli vier jaar worden blijven na augustus nog één jaar in groep 1. Je mag hier als school van afwijken als je dat goed onderbouwt. Op Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot kijken we naar de ontwikkelingen en vorderingen van het kind: wij willen dat kinderen naar een volgende groep gaan als ze daar klaar voor zijn. Bij ons kan het dus zo zijn dat het ene kind dat in januari jarig is na 2,5 jaar naar groep 3 gaat en het andere kind, ook jarig in januari, na 1,5 jaar.